Krijgt casting diversiteit de overhand tijdens de SS20 modeweken?

Krijgt casting diversiteit de overhand tijdens de SS20 modeweken?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mode
  • Bericht reacties:0 Reacties

Europese modeontwerpers worden er vaak van beschuldigd dat ze erg conservatief zijn op het gebied van casting, waardoor jonge blanke modellen veel vaker te zien zijn op de catwalk of in de campagnes.

Toen afgelopen maart de officiƫle cijfers van de Runway Diversity Report door The Fashion Spot werden vrijgegeven bleek New York het meest raciaal divers van alle modeweken; met 45,8 procent had bijna de helft van alle modellen een donkere huidskleur.

In Londen daalde de diversiteit, zodat slechts 35,7 procent van de modellen een donkere huidskleur had. In Milaan steeg dit aantal met een bescheiden 1 procent, terwijl Parijs op de tweede plaats stond met 39 procent, met een stijging van 6,6 procent de grootste stijging van alle modeweken.

Volgens de Europese shows die in het rapport onder de loep werden genomen, bevatten slechts zes daarvan modellen met een maatje meer. Parijs telde negen modellen die iets voller waren Tommy Hilfiger gebruikte zeven plussize modellen, terwijl Londen met vier plussize castings het record brak voor Europa. In Milaan was geen enkel afwijkend (modellen)figuur te zien.

Het gebruik van transgender en niet-binaire modellen bereikte een hoogtepunt in de voorjaar 2019 shows, met 83 modellen in de categorie transgender en 8 niet-binaire modellen in 52 shows. Een half jaar liep dat aantal terug naar 56 in totaal.

Geef een reactie